PODVODNO SNIMANJE

SNIMANJE MINI PODMORNICOM

prorek foto video studio

Angažovanje  profesionalnih ronilaca sa specijalnim kamerama za snimanje pod vodom je preskupo. Iz tog razlog smo  ponudu svojih usluga proširili na podvodna snimanja koja vršimo mini podmornicama na daljinsko upravljanje, tzv podvodnim dronovima. Ovakva tehnika snimanja ne samo što je mnogo povoljnija, već ima i niz drugih prednosti. Dužina trajanja snimanja nije ograničena količinom kiseonika u ronilačkoj boci,  silazi se do većih dubina,  jer su podvodni dronovi konstruisani da trpe daleko veći pritisak od ljudskog tela,  a takođe se na ovaj način mogu snimati teško pristupačne i zavučene podvodne lokacije  i uski prolazi (unutar stena, olupine brodova i sl. )  
Video kadrovi snimljeni pod vodom daju specifičan utisak i obogaćuju svaki  video spot  .

GDE SE KORISTI

Snimanje RC mini podmornicama, tj podvodnim dronovima se može vršiti u bilo kom vodenom prostoru koji zadovoljava potrebne uslove, a to su pre svega vidljivost i upravljivost. Najčešće se radi u morima i bazenima, a moguće je snimanje i u nekim jezerima. U većini slučajeva podvodno snimanje nije moguće vršiti u rekama, jer je zbog mulja vidljivost veoma mala, kao i zbog rečnih struja koje otežavaju  upravljanje.

KVALITET I KVANTITET

Snimanje se vrši u najvećoj rezoluciji koja je trenutno u široj upotrebi – 4K. Profesionalna oprema koju koristimo nam omogućava da pod vodom snimamo čak 4 neprekidna sata.

DUBINA I UDALJENOST

RC mini podmornica koju koristimo – Gladius Mini se može spuštati do dubine od 100m, koliko je i maksimalna udaljenost od ponirnog mesta.

NAMENA I SVRHA

Kao i kod ostalih tehnika snimanja video materijala i podvodno snimanje se može vršiti u razne svrhe.
Najčešće namene su kadrovi za delove komercijalnih, reklamnih i muzičkih spotova, zatim  u naučno istraživačke svrhe, recimo  za  istraživanje biljnog i životinjskog podvodnog sveta.  Takođe se koristi za prenos nekih takmičenja u vodenim sportovima, kao i za snimanja dna za razne tehničke namene.  

PREDNOSTI

RC mini podmornica ima čitav niz prednosti za vršenje podvodnog snimanja u odnosu na snimatelja-ronioca: 

  • Daleko povoljnija cena
  • Veća dubina spuštanja
  • Znatno duže vreme snimanja
  •  Snimanje teško pristupačnih mesta
  • Direktan prenos na uređaje na kopnu
  • Bezbednost
IZGUBLJENI PREDMETI
prorek foto video studio

Osim za snimanja, RC mini podmornice se mogu koristiti i za pretragu dna u cilju pronalaženja izgubljenih stvari, kao što su ključevi, kartice, uspomene i drugi predmeti. 

CENA

PODVODNO SNIMANJE

POZVATI ZA CENU

Cena usluga podvodnog snimanja zavisi od namene i vrste snimanja, vaših zahteva, predmeta i dužine snimanja i dr. Molimo da nas pozovete ili da nam pošaljete mail kako bi saznali cenu za vaš projekat.
POŠALJITE UPIT ILI POZOVITE